Viziunea ortodoxă despre suferință, sau cum să arzi în iad pentru eternitate

Ortodoxia găsește motive pentru care un om poate suferii: pedeapsa (în scop de îndreptare) pentru păcatele proprii, putința de a avansa spiritual prin răbdare și nădejde în necazuri. Astăzi vom vorbi despre suferința cauzată de păcatele strigătoare la cer (adică acele păcate care sunt făcute cu premeditare, cu răutate și care, fiind contrare firii umane, cer pedeapsă încă din această viață) și despre neintervenția pentru a le opri.

Nume este o persoană obișnuită care este pusă într-o situație în care poate opri o nedreptate. El își găsește diferite scuze, spunând     că nu este treaba lui. Uită de eveniment, dar peste ceva timp copilul, o persoană dragă sau chiar el se îmbolnăvește foarte rău sau are un necaz cumplit „...că Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu zelos, care pedepsesc pe copii pentru vina părinţilor ce Mă urăsc pe Mine, până la al treilea şi al patrulea neam,” (Ieșire 20:5”.(1)

Supărat pe Dumnezeu că i-a dat tocmai lui necaz, devine ateu și începe să Îl înjure, ba chiar reușește să ducă și alți oameni în rătăcire, eventual se și sinucide, refuzând mila lui Dumnezeu. Ajunge în iad pentru eternitate! Vă recomand să citiți despre chinurile de acolo.

Acum, uitați care sunt aceste păcate strigătoare la cer: https://www.crestinortodox.ro/sfaturi-duhovnicesti/indrumar-spovedanie-pacatele-strigatoare-144481.html. În următorul link se arată clar că și inacțiunea în fața păcatului se pedepsește: https://ortodoxiatinerilor.ro/catehism/pacatele-strigatoare-la-cer/

1 https://bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=32&cap=20

2 în ortodoxie, cel puțin, orice păcat se iartă prin spovedanie! Absolut orice păcat!

3 Am ales să vorbesc despre ortodoxie pentru că o cunosc cel mai bine. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

În căutarea unei lumi mai înțelepte și mai înțelegătoare: Susținerea Antinatalismului pentru O Bunăstare Reală și pentru eliberarea totală a lumii de suferință

Despre dubla măsură și despre adevărul care nu trebuie spus în această epocă

Incendiul din clubul Colectiv, un exemplu despre de ce (nu) trebuie să îți dorești copii