Despre dubla măsură și despre adevărul care nu trebuie spus în această epocă

Părintele Nicolae Steinhardt scria în „Jurnalul fericirii” că diferite epoci au avut adevărurile lor care trebuia să nu fie spuse.

Iată ce adevăr consider eu că este pus azi sub tăcere: ne considerăm societate evoluată, condamnăm ferm suferința prin diferite legi (antifurt, antitortură, etc), luptăm împotriva terorismului (aceste lucruri, bineînțeles, sunt bune), dar nu recunoaștem că natalitatea este cea mai mare sursă de chin! Este absurd! Soluția definitivă este chiar în fața noastră! Am încercat să facem o lume mai bună și consider că am reușit să o îmbunătățim, dar nu este în niciun caz perfectă! Și atunci, care ar fi motivul pentru care copii ar trebui să fie concepuți, să fie forțați să vină aici fără a-și putea da consimțământul informat? Dacă un om se îmbolnăvește de depresie, PTSD sau eu știu ce altă boală și părinții ar putea avea o parte din vină, nu pentru că ei l-ar fi îmbolnăvit neapărat, prin acțiuni ce au urmat nașterii, ci prin simplul fapt că l-au născut! Am scris și în altă postare despre faptul că nu există nimic bun în natalitate și despre soluții alternative la aceasta, postarea este foarte importantă!

https://racnetulzorilor.blogspot.com/2023/08/in-cautarea-unei-lumi-mai-intelepte-si.html

Oh! Să vină mai repede primăvara! Trebuie cât mai repede să inducem o părere negativă asupra nașterilor la majoritatea oamenilor din societate. Astfel vom obține o lume mai bună!

Părinți, să nu vă pară rău că i-ați conceput pe copii, trebuie să încercați să  le creați condiții cât mai bune, dar nu mai faceți asta!

Cum am mai spus, nu sunt de acord în niciun caz cu sinuciderea sau avortul! Există psiholog, există Dumnezeu, sunt mai multe variante alternative pentru a rezolva orice probleme.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

În căutarea unei lumi mai înțelepte și mai înțelegătoare: Susținerea Antinatalismului pentru O Bunăstare Reală și pentru eliberarea totală a lumii de suferință

Incendiul din clubul Colectiv, un exemplu despre de ce (nu) trebuie să îți dorești copii